Consilierii locali au respins, cu majoritate de voturi, rectificarea bugetului municipiului Târgu Mureș pe anul 2019.

Executivul a propus o rectificare de 425.120.324 lei, din care 338.164.217 lei pentru secțiunea de funcționare și 86.956.107 lei pentru dezvoltare.

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea a declanșat un atac virulent, în special la adresa consilierilor UDMR care, până nu demult, îi asigurau primarului o majoritate confortabilă în Consiliul Local.

„Atitudinea consilierilor locali UDMR din ședința de consiliu de joi, o cataloghez ca fiind o joacă de copii răsfățați. Este pentru a nu știu câta oară când disputele interne din cadrul acestei formațiuni politice se răsfrăng asupra activității Primăriei, în cazul de față, asupra bugetului orașului. Pozițiile celor din UDMR sunt pure inepții, cu tentă răutăcioasă, care nu au nicio legătură cu realitatea, motiv pentru care îmi vine greu să exemplific și să răspund acestor acuzații. (…) Practic, consilierii UDMR au ignorat total că cei ce au de suferit sunt târgumureșenii, români și maghiari deopotrivă. După astfel de experiențe înțeleg și definesc mult mai responsabil funcția de primar. Nu mă văd niciodată în situația în care, la o poruncă politică, să acționez împotriva cetățenilor”, a transmis Dorin Florea.

 

Articolul precedent15 ani în NATO. Studenții din Târgu Mureș, provocați la concurs
Articolul următorOmagiu pentru unul dintre creatorii Palatului Culturii din Târgu Mureș