Singurii consilieri prezenți la ședința extraordinară a Consiliului local municipal Târgu Mureş de joi au fost Radu Bălaș (POL), Vasile Miculi, Călin Moldovan și Ioan Matei, ultimii trei excluși din PNL, alături de viceprimarul Sergiu Papuc (PSD), care îndeplinește și atribuțiunile de președinte de ședință.

Sergiu Papuc a afirmat, în debutul ședinței, că s-a întors din concediu doar pentru a conduce ședința Consiliului Local. Conform unor surse, în urma ședinței  în care a fost demis viceprimarul Makkai Grigore, Sergiu Papuc a fost sancționat de primarul Dorin Florea cu retragerea mașinii de serviciu și a unora dintre atribuțiuni, din cauza votului în favoarea demiterii lui Makkai.

Viceprimarul Sergiu Papuc a constatat că din 22 de consilieri în funcție au fost prezenți doar 5, motiv pentru care a declarat ședința închisă.

În ciuda faptului că nu a existat cvorum și președintele de ședință s-a retras după închiderea, în sala de Consiliu a început o dezbatere informală, “moderată” de consilierul local Călin Moldovan, în care au intervenit reprezentanți ai asociațiilor de proprietari, pensionarilor și unei organizații a revoluționarilor, alături de Claudiu Maior și Radu Bălaș.

În conformitate cu Dispoziţia din  4 noiembrie 2019 a Primarului municipiului Târgu Mureș,  şedinţa extraordinară a Consiliului local municipal Târgu Mureş a avut în dezbatere, ca singur proiect, rectificarea bugetului  Unităţii Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureş, pe anul 2019.

Absența de la ședință a consilierului PNL a fost motivată printr-un comunicat al președintelui PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar:

“Primăria municipiului Târgu Mureș, condusă  de ALDE și PSD, își bate joc, în continuare, de cetățenii orașului.  După ce a mințit iarăși, prin misiune și omisiune, primarul Dorin Florea se poartă ca pe feuda proprie și ignoră misiunea Consiliului Local al municipiului Târgu Mureș”, spune Ervin Molnar, care prezintă situația legată de noua ședință de rectificare a bugetului orașului: “Consilierii locali au primit, din nou cu foarte puțin timp înaintea ședinței comisiilor de specialitate, proiectul pentru rectificarea bugetară. Fără să le dea răgazul de a studia acest document pentru a propune amendamentele necesare în folosul comunității, conducerea de până în iunie 2020 a primăriei municipiului Târgu Mureș îi umilește pe consilierii locali și îi consideră, mai departe, instrumente de semnat aberațiile lor”, a transmis PNL Târgu Mureș, într-un comunicat semnatde președintele organizației, Ervin Molnar.