Primarul municipiului Tîrgu Mureș, Dorin Florea, a avut un discurs acid în mesajul transmis cu ocazia aniversării Unirii Principatelor Române.

“Trebuie să ne apărăm împotriva umilinței și a batjocurii de tot felul! Românii o vor putea face doar în momentul în care vor înțelege că trebuie să fie uniți, când vor înțelege că nu mai trebuie să cadă pradă dezbinărilor și manipulărilor nepermise în alte vremuri, dar atât de perverse în secolul în care trăim. N-avem altă șansă să lăsăm copiilor noștri, pribegi prin toată Europa, decât ziua demnității noastre: ziua în care vom demonstra că acest popor s-a trezit și își va apăra demnitatea în Europa! Sunt națiuni care fac acest lucru: uitați-vă la țările din jur, uitați-vă la oamenii care nu sunt îngenuncheați de marile concerne și pe care nu i-au distrus banii”, a spus Dorin Florea în discursul de la Teatrul Național, fâcând referire la Polonia și la Ungaria.

Edilul a mai promis că anul viitor “sărbătoarea Unirii o vom face în Piața Publică, în centrul orașului! Pentru că ardelenii merită acest lucru după suferința îndurată, după altruismul și dragostea pe care au vrut să le reîntoarcă tuturor care încă mai cred în vremuri apuse”, a conchis Dorin Florea.

Articolul precedentLuni, ultima zi de înscriere pentru viitorii avocați
Articolul următorFOTO: Microbuz cu 9 persoane, ACCIDENT la Sighișoara