Un bărbat din județul Mureș, de 32 de ani, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de polițiști că folosea un copil de circa 14 ani pentru a munci în construcții, „la negru”.
 
„La data de 8 noiembrie a.c., în urma unei solicitări primite din partea I.T.M. Sibiu, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări în vederea prevenirii și combaterii activităților de muncă „la negru” desfășurate în municipiul Sibiu. Cu această ocazie, pe strada Andrei Șaguna, a fost depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Mureș, în timp ce îl folosea fără drept pe un minor în vârstă de 13 ani și 9 luni, din același județ, pentru prestarea unor activități în domeniul construcțiilor, respectiv înlocuire țigle și alte reparații ale acoperișului unui imobil din zonă”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.
Întrucât această constatare contravine prevederilor art. 13 alin. 3 din Legea nr. 53/2003 republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin care se precizează că „încadrarea în muncă a persoanelor sub vârsta de 15 ani este interzisă”, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de folosire a unui minor pentru prestarea unor activități fără a respecta prevederile legale referitoare la regimul de muncă al acestora, conform art. 265 aliniatul 1 din legea menționată anterior.
Articolul precedentCine este judecătoarea găsită cu gâtul tăiat?
Articolul următorBistrițeanul Alexandru Pugna, eliberat din funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale