Ucraina. Două rachete au lovit gara din Kramatorsk (la nord de Donețk), un important punct de evacuare a civililor. Din primele informații ale autorităților, sunt cel puțin 30 de persoane ucise și 100 rănite.

Compania feroviară din Ucraina a anunțat că două rachete lansate de forțele militare ruse au lovit gara din Kramatorsk, din estul țării. Gara era aglomerată de mii de civili care urmau să fie evacuați în zone mai sigure ale țării, în condițiile în care sunt informații că rușii pregătesc o amplă ofensivă în Donbas.

Potrivit Reuters, cel puțin 30 de persoane au fost ucise și peste o sută au fost rănite. La rândul său, Ministerul rus al Apărării susține că rachetele folosite în acest atac sunt de proveniență ucraineană și neagă implicarea Rusiei în bombardamentul asupra gării.

Trei trenuri care transportau persoane evacuate au fost blocate joi în aceeași regiune a Ucrainei, după un atac aerian asupra liniei, potrivit șefului Căilor Ferate Ucrainene. Potrivit presei locale, în jur de opt mii de persoane au fost evacuate pe parcursul zilei de ieri din Kramatorsk.

Surse: BBCReuters / BIZIDAY

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Românii, amăgiți cu măsurile promise de Guvern. Eugen Teodorovici, soluții pentru facturile uriașe
Articolul următorTrei bărbați din Bistrița-Năsăud și unul din Mureș, arestați preventiv! Au furat dintr-un depozit bunuri de câteva zeci de mii de lei