Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş,  Horaţiu Suciu, a declarat, sâmbătă seara, că l-a însoţit pe preşedintele României, Klaus Iohannis, într-o vizită în cadrul institutului şi că l-a sensibilizat în privinţa sprijinirii medicinei de performanţă.

„Suntem onoraţi de această vizită care sperăm să fie un reper şi să se continue cu ceea ce trebuie să se întâmple în sănătate, adică oamenii politici să acorde o mai mare importanţă domeniului sănătăţii. L-am însoţit pe parcursul vizitei în IUBCvT la Secţia de Terapie Intensivă şi Bloc Operativ Pediatric, unde sunt foarte mulţi copii mici operaţi şi am simţit că l-a mişcat foarte mult. Pe cine nu ar mişca o astfel de privelişte? Copii nou născuţi, alţii sugari, care sunt grav bolnavi cu un organ vital, inima, şi care trec printr-o suferinţă mare la o vârstă atât de mică, evident că mişcă pe oricine. Dar noi din lucrurile astea trebuie să vedem partea bună, că astfel de operaţii se pot face în România, ideea este că trebuie să se facă cât mai multe, dar nu în mod organizat şi nu întâmplător. Avem şi un pacient transplantat recent, are câteva zile de la transplant, se simte foarte bine, la fel l-a impresionat foarte mult starea clinică bună a pacientului şi l-a încurajat şi s-a văzut că l-a impresionat toată această vizită. Sunt convins că şi în celelalte destinaţii pe care le-a vizitat a avut aceeaşi compasiune faţă de pacienţi”, a subliniat dr. Suciu.

Articolul precedentKlaus Iohannis, la Târgu Mureș: „Am văzut un spital cu multe secţii extrem de performante”
Articolul următorDr. Theodora Benedek: „Vizita lui Klaus Iohannis este vizita domnului preşedinte este o recunoaştere a actului medical din Clinica de Cardiologie a SCJU Târgu Mureş”