O expoziție permanentă despre restaurarea orgilor din Biserica Mănăstirii din municipiul Sighișoara este deschisă zilnic între orele 10 și 17. Evenimentul intitulat ”Orga bisericii” va începe vineri, 31 mai, la ora 15,30 cu primirea invitaților de onoare la sediul Forumul Democrat al Germanilor din Sighișoara.

La deschiderea festivă vor participa copiii ”Burgspatzen” în piața Muzeului, iar de la ora 17 va începe concertul de orgă susținut de Steffen Schlandt din Brașov, urmat de prelegere despre restaurarea orgii.

Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 12 se va desfășura programul pentru copii, sceneta muzicală ”Muzicanții din Bremen” în limba română. După o prelegere despre orgile din Sighișoara va începe concertul coral susținut de Birmongham Festival coral Society cu piese de Vivaldi, Mozart și muzică folclorică.

Duminică, 2 iunie, de la ora 10 slujba religioasă la Biserica Mănăstirii va fi susținută de episcopul R,.Guib și preotul B. Frochlich, urmată de un concert de orgă cu Theo Halmen.

de la ora 15 va începe Parada portului și a dansului popular săsesc cu formațiile de dans din Reghjin, Sibiu, Sebeș și Sighișoara, împreună cu fanfara Schasburg Brass, în Piața Cetății.

Evenimentul va lua sfârșit cu Soiree la bastionul Cositorarilor începând cu ora 18.

Articolul precedentDorin Florea va fi președinte ALDE Mureș
Articolul următorSe caută inspectori pentru Direcția de asistență socială Tîrgu Mureș