Vineri, 20 septembrie va avea loc, la Târgu Mureș, vernisajul expozitiei Marica, semnată de unul dintre cei mai importanți artisti contemporani români în viață – Ion Grigorescu. 

Ion Grigorescu este o figură centrală a artei contemporane românești, cunoscut în special pentru acțiunile sale din anii ’70-’80, documentate pe fotografie și film.
Pictor de formație, Ion Grigorescu ajunge să exploreze teme politice vernaculare și identitare prin intermediul unor practici artistice pe care le împrumută cu multă familiaritate: body-art, performance, post-happening, pop-art, film, (serialitate) foto – exersate pe un ton critic și încordat la adresa contextului social și politic tot mai sufocant după 1971.
Drept consecință, Ion Grigorescu își limitează adeseori experiențele și experimentele artistice la micro-universul casnic, al studioului personal sau al spațiilor periferice, unde lucrează mai mereu singur sau însoțit de un cerc foarte restrâns de apropiați.
Marica, născută la Tîrgu-Mureș (tatăl ei, Kiss Laszlo, actor cunoscut la Naționalul tîrgumureșean) este unul dintre acești apropiați care îl însoțesc pe artist în anii la care face referire expoziția (1970-1978).

Expoziția de la Camera K’ARTE va fi vernisată în prezența artistului, vineri 20 septembrie, ora 20.00, de Catherina Kiss, sora Maricăi și președinta Asociației culturale Mnemosyne din Marseille.

Expoziția face parte din proiectul „Artă contemporană în Camera K’ARTE”
Articolul precedentScandalul cornurilor mucegăite: Cristian Chirteș (PNL) cere demiterea responsabililor din Consiliul Județean
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: Concert extraordinar, în „Anul omagial al satului românesc”