Firma care a câștigat contractul pentru servicii medicale de urgență la Aeroportul Internațional Transilvania nu are autorizație! Direcția de Sănătate Publică a confirmat informațiile și spune că firma riscă până la 40.000 de lei amendă. De cealaltă parte, șefii aeroportului nu văd nimic în neregulă.

218.400 de lei este valoarea contractului încheiat de aeroportul din subordinea Consiliului Județean Mureș cu firma Ultra Test. Suma este cu doar 87 de lei mai mică față de valoarea maximă pe care instituția o avea în buget.

Ca să poată să funcționeze, Aeroportul Internațional Transilvania din Tîrgu Mureș avea obligația să încheie un contract cu o firmă specializată în servicii de medicină de urgență, pentru cazurile în care i se face rău vreunui pasager. A ales o firmă care nu avea autorizație pentru astfel de servicii. În plus, nu a fost o licitație ci o simplă selecție de oferte.

Selecția de oferte s-a făcut cu o viteză greu de explicat. Doar 10 zile lucrătoare au avut la dispoziție doritorii să pregătească tot dosarul ca să aplice. Așa se face că a existat… o singură ofertă. Într-un răspuns pentru Realitatea TV, Direcția de Sănătate Publică Mureș arată că „SC ULTRATEST SRL nu este autorizată de Direcția de Sănătate Publică Mureș ca furnizor de servicii de asistență medicală de urgență prespitalicească și de transport medical asistat sau neasistat”. În plus, mai arată DSP, dacă prestează astfel de servicii fără autorizație, amenda este între 20 și 40 de mii de lei.

De cealaltă parte, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului, Peti Andrei, nu vede nimic în neregulă și chiar a făcut plățile facturate de această firmă. “Deci să fie autorizați pe aeroport trebuiau, prima dată să obțină contractul. Deci după ce a obținut contractul poate demara procedurile necesare să obțină autorizația pe spațiu”, a spus Peti.

Acționari majoritari cu peste 80% din aportul la capital în firma Ultra Test sunt membrii familiei Solovăstru din Tîrgu Mureș. Mircea Solovăstru este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din Transilvania cu activități atât în piața de capital cât și în organizații elitiste precum Rotary International.

Omul de afaceri a declarat pentru Realitatea TV că este doar investitor în firma respectivă și nu se ocupă de partea executivă.

o anchetă de Raul Giuglea, REALITATEA TV

Articolul precedentTricolor de 14 metri, pe un bloc din „Tudor”
Articolul următorASTĂZI: Accident mortal la Recea