Astăzi, polițiștii din Târnaveni au găsit, în apropiere de Cucerdea, cadavrul unui bărbat de 63 de ani, care prezenta leziuni cauzate în urma unui posibil atac de urs.

Redacția realitatea de mures.net l-a contactat imediat după primirea informației pe Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, care cu maximă promptitudine ne-a pus în legătură cu directorul de comunicare a instituției, Mihai Drăgan.

Conform acestuia, în cursul zilei de marți, Ministerul Mediului a emis o autorizație de derogare pentru extragerea unui urs din această zonă, la cererea reprezentanților fondului de vânătoare pe teritoriul căruia s-a produs tragedia de sâmbătă.

În ciuda promptitudinii cu care Ministerul a soluționat această cerere, fondul de vânătoare nu a transmis către Agenția Județeană pentru Protecția Mediului cererea de recoltare.

Informația a fost confirmată, în exclusivitate pentru realitateademures.net, de directorul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, Dănuț Ștefănescu. Nu este clar în acest moment dacă animalul pentru care s-a emis solicitarea de recoltare este același care l-a atacat pe ciobanul din Cucerdea.

Articolul precedentVIDEO EXCLUSIV: Mureșul, sub asediul urșilor. Al doilea atac mortal, în mai puțin de o lună
Articolul următorAl doilea atac mortal al urșilor în județul Mureș, în mai puțin de o lună