În cursul acestei dimineți, Antena 3 a anunțat că „Sunt percheziții, vineri, în județul Mureș, Elena Gabor, la șefa organizaţiei de femei a PMP Mureş, consilier local în comuna Şincai. Elena Gabor este suspectată de furt de curent și de gaz, dar și că ar deține o cultură de cannabis, în locuința sa din Șincai. Polițiștii, jandarmii, reprezentanţi ai Eon Gaz şi Electrica au descins, vineri, pentru a dovedi bănuielile existente.”

Deputatul de Mureș, Marius Pașcan, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară (PMP), a declarat că a aflat din mass media despre această situație, declarându-și încrederea în corectitudinea președintei organizației de femei a PMP Mureș, care se bucură de prezumția de nevinovăție și pe care partidul o susține moral.

Liderul PMP facea cunoscut faptul că „Elena Gabor a decis o autosuspendare din funcția deținută în partid până la clarificarea situației sale.

Pașcan a spus că Elena Gabor, “în calitate de consilier local al comunei Șincai, luptă de mai mulți ani cu nelegalitățile și abuzurile celor din administrația publică locală, împotriva cărora a depus mai multe sesizări și plângeri penale la instituțiile de control și cercetare ale statului.”

Președintele executiv al PMP mai declară că Elena Gabor a comunicat conducerii partidului pe care îl reprezintă  “că este victima unui act de răzbunare de sorginte politică și că această situație nu o va împiedica să-și continue activitatea, să-și facă datoria în sprijinul și pentru mai binele comunității pe care o reprezintă, chiar cu mai multă motivație, dăruire și îndârjire.”

Ulterior publicării acestei poziții, jurnaliștii de la cotidianul mureșean Zi de Zi, au intrat în posesia unei copii a mandatului de percheziție emis de judecătoria Târgu Mureș, conform căruia obiectul percheziției domiciliare nu ar fi fost Elena Gabor. Mai mult decât atât, obiectul percheziției nu ar fi fost o cultură de canabis, ci are legătură cu ridicarea de material probator într-o cauză de furt.

Președintele executiv al PMP a anunțat, ulterior publicării informației de către jurnaliștii de la Zi de Zi, că este vădită „punerea în scenă a unui linșaj mediatic. Mă întreb ce caută la o percheziție, alături de anchetatori, jurnaliști de la Antena 3, care inventează anticipat culturi de canabis și diverse infracțiuni care o privesc pe Elena Gabor, deși nu ea este cea vizată prin mandatul de percheziție, iar acuzațiile vehiculate public nu au nicio legătură cu realitatea. Pesemne, cei din echipa mea politică trebuie desființați și demoralizați, iar PMP Mureș trebuie șubrezit politic, ca imagine publică, câtă vreme sondajele de opinie au devenit pentru unii competitori înspăimântătoare”, a declarat deputatul Marius Pașcan, președinte executiv al PMP.

 

 

 

Articolul precedentChirteș, Csép și Bíró, singurii parlamentari de Mureș care au votat PENTRU majorarea alocațiilor copiilor
Articolul următorAlianța 2020 USR PLUS vrea 25% în județul Mureș