OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu Mureş, cu sprijinul Oficiului Național Central pentru combaterea falsului de monedă şi sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureș au efectuat 3 percheziţii domiciliare în județul Cluj, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de monedă falsă și înșelăciune.

La data de 13 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu-Mureş, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tîrgu Mureș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare în județul Cluj, la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punerea în circulație de monedă falsă și înșelăciune.

În fapt, în perioada mai – septembrie 2019, două persoane de pe raza județului Cluj ar fi falsificat bancnote din cupiură a 50, respectiv 100 de euro, pe care, ulterior le-ar fi pus în circulație pe raza mai multor județe.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate o unitate de calcul, imprimante, medii de stocare, mai multe bancnote contrafăcute de 50 și 100 de euro, precum și alte înscrisuri despre care există suspiciunea de a fi contrafăcute.

Faţă de cele două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor, la data de 13 septembrie a.c. poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Tîrgu-Mureş au luat măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, iar la data de 14.09.2019 față de una dintre persoane instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar  față de cea de-a doua s-a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj și al Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Articolul precedentA fost reținut pentru încălcarea ordinului de protecție
Articolul următorÎNGRIJORĂTOR, ÎN MUREȘ: Val de agresiuni și violență în familie