Primarul municipiului Târgu Mureș încearcă, pentru a treia oară, să obțină votul consilierilor locali pentru rectificarea bugetară.

Dorin Florea a convocat o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului local municipal Târgu Mureş, pentru joi, 14 noiembrie ora 14, având pe ordinea de zi un singur punct, respectiv proiect de hotărâre  privind rectificarea bugetului  Unităţii Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureş, pe anul 2019.

Precedenta încercare a Executivului de a trece prin Consilul Local rectificarea bugetară a fost joi, 7 noiembrie.

Singurii consilieri prezenți au fost Radu Bălaș (POL), Vasile Miculi, Călin Moldovan și Ioan Matei, ultimii trei excluși din PNL, alături de viceprimarul Sergiu Papuc (PSD), care îndeplinește și atribuțiunile de președinte de ședință.

Sergiu Papuc a afirmat, în debutul ședinței, că s-a întors din concediu doar pentru a conduce ședința Consiliului Local. Conform unor surse, în urma ședinței  în care a fost demis viceprimarul Makkai Grigore, Sergiu Papuc a fost sancționat de primarul Dorin Florea cu retragerea mașinii de serviciu și a unora dintre atribuțiuni, din cauza votului în favoarea demiterii lui Makkai.

Viceprimarul Sergiu Papuc a constatat că din 22 de consilieri în funcție au fost prezenți doar 5, motiv pentru care a declarat ședința închisă.

Articolul precedentPestă porcină în Mureș: oamenii trebuie să-și țină porcii în adăposturi
Articolul următorSpecialiștii cardiologiei mureșene apără centrul medical universitar Târgu Mureș