În ultimele 24 de ore, până în această dimineață la ora 08:00, peste 70 de curți în localitățile Tonciu, Ernei, Icland, Gornești și Dumbrăvioara au fost afectate de inundații, în urma ploilor torențiale. 

 

Astfel, pompierii mureșeni au primit peste 23 solicitări pentru evacuarea apei și degajări de copaci pe raza județului Mureș, după cum urmează:
 – Inundație curte în localitatea Tonciu,
 – Fire de curent căzute pe carosabil în localitatea Filpișul Mare și Cotuș,
 – Peste 40 de curți afectate în localitatea Ernei, copac căzut pe acoperișul unei case în localitatea Ernei,  
 – Opt curți inundate în localitatea Icland, 
 – Două curți inundate în localitatea Gornești, 
 – Trei copaci căzuți în municipiul Târgu Mureș, străzile Aleea Carpați și Gheorghe Pop de Băsești.
 – Copac căzut pe firele electrice în localitatea Ernei, strada Cimitirului, 
 – 20 de curți inundate în localitatea Dumbrăvioara, strada Cimitirului
 – O curte inundată în localitatea Icland și s-a crat un dispozitiv pentru a împiedica inundarea a 8 curți din localitate

În total au fost afectate peste 70 de curți în localitățile Tonciu, Ernei, Icland, Gornești și Dumbrăvioara. Din fericire nu s-a impus evacuarea de persoane, bunuri sau animale.

Totodată, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin au intervenit la sitingerea unui incendiu pe strada Principală din localitatea Batoș, unde un copac a fost cuprins de flăcări după ce a fost lovit de un trăsnet.

Intervențiile s-au finalizat în această dimineață la ora 05:00, iar pentru restabilirea stării de normalitate ISU Mureș a intervenit cu următoarele forțe în teren: doi ofițeri, 30 de subofițeri, patru autospeciale, o descarcerare, două mașini de teren, o motopompă de capacitate mare, patru motopompe transportabile și două motopompe remorcabile din cadrul Detașamentelor Târgu Mureș și Reghin. În sprijinul acestora au intervint pompierii voluntari din cadrul SVSU Ernei și Gornești sub coordonarea comitetelor locale pentru situații de urgență ale localităților Ernei și Gornești.

 

eri, 19 iulie, în jurul orei 20:05, incendiu copac în localitatea Batoș, strada Principală. 
Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. Incendiul a survenit în urma unui trăsnet.
Pe raza județului Mureș au fost transmise trei mesaje RO-ALERT ca urmare a avertizărilor de fenomene meteorologice periculoase COD ROȘU.

 

ImagineImagineImagineImagineImagineImagine

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentSfântul aflat în centrul mai multor minuni, celebrat astăzi
Articolul următorAvertizarea COD PORTOCALIU de FURTUNI prelungită până miercuri