Protestele de la Salubriserv au ajuns în a treia zi. Conform agendademures.ro, astăzi, începând cu ora 8.00, angajații s-au strâns din nou în curtea companiei. Aceeași sursă notează că circa 50-60 de angajați ai societății s-au reînscris în sindicat și cer sprijin din partea CNSLR Frăția Mureș.

În același timp, conducerea societății acuză în continuare existența unei manipulări, iar scopul, potrivit anumitor surse, ar fi scoaterea SC Salubriserv SA înainte de termen din contractul cu municipalitatea târgumureșeană, scrie agendademures.ro, care menționează că, “odată cu finalizarea licitației organizată de Consiliul Județean Mureș pentru Zona 2 de salubrizare în care este inclus și municipiul Târgu Mureș, contractul cu SC Salubriserv SA expiră de drept. Un nou contract însă poate fi încheiat de municipalitate cu o altă firmă dacă se demonstrează forța majoră care să permită rezilierea înainte de termen a contractului actual cu SC Salubriserv SA”.

Întrebările sunt alimentate de un mesaj al Primăriei municipiului Târgu Mureș emis aseară: „Stimați tîrgumureșeni, din cauza grevei muncitorilor de la SC Salubriserv SA, ghenele subterane și supraterane din cartiere, precum și cosurile stradale nu au mai fost curățate încă din cursul zilei de 19 martie. În acest context, luăm în calcul sancționarea societății de salubritate și chiar rezilierea contractului dacă se impune”.

 

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: Întâlnirea cu Dacian Cioloș, luni, la ora 16
Articolul următorCu 11.000 de studenți, UMFST devine o forță care nu mai poate fi ignorată