Guvernul emite, săptămâna viitoare, proiectul pentru legea speculei. În caz de urgență, Executivul ar putea să interzică firmelor să mai facă stocuri mari. Astfel, prețul produselor nu va mai putea fi majorat în mod nejustificat.

Legea vine după ce, în ultimele luni, prețurile combustibilului și ale alimentelor de bază au crescut enorm. La pompă, oamenii plătesc chiar și 9 lei pe litrul de benzină, iar un litru de ulei a ajuns să coste 13 lei. 

„Avem un text final care este pe circuitul de avizare, urmează să meargă la comisia economico-socială, apoi poate fi adoptat și de Guvern. În paralel se desfășoară consultări cu mediul de afaceri, analizăm”, a spus Bogdan Chirițoiu – președintele Consiliului Concurenței.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentLiderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, îi cere lui Ciolacu să facă public avizul din partea SRI pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea ANRE
Articolul următorPrimele decizii luate de liderii Coaliției privind banii românilor: Nicolae Ciucă nu vrea noi taxe – Măsuri fiscale de la 1 iulie 2022