Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, solicită preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, să facă public avizul din partea SRI pentru numirea lui Iulian Iancu în fruntea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Moşteanu precizează într-un comunicat de presă că Iulian Iancu a fost respins în 2019 de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de vicepremier pe probleme economice pentru că periclitează „decizii asumate, în numele statului român, în baza parteneriatului strategic cu statele occidentale”, potrivit Agerpres.

De asemenea, liderul deputaţilor USR susţine că Iulian Iancu a blocat ani de zile exploatarea gazelor din Marea Neagră.

„Este omul acuzat de un coleg de partid că este „cumpărat de Gazprom”, aşa cum reiese din cablogramele Departamentului de Stat al SUA. Este omul care a fost respins de Klaus Iohannis pentru a fi membru în Guvern. Ce ştia Klaus Iohannis atunci? Dacă a fost cerut, îi solicit domnului Marcel Ciolacu, liderul PSD, să prezinte public raportul SRI cu privire la Iulian Iancu”, afirmă Ionuţ Moşteanu, conform sursei citate.

El subliniază că „Parlamentul nu poate numi, în plin război declanşat de Rusia în Ucraina, un om asupra căruia există şi cea mai mică suspiciune de colaborare cu Gazprom”.

„Oamenii trebuie să ştie 1) Dacă într-adevăr a existat o solicitare către SRI pentru furnizarea de informaţii despre Iulian Iancu. 2) Conţinutul raportului SRI. 3) De ce a blocat Iulian Iancu extragerea gazului din Marea Neagră atâţia ani”, mai susţine Moşteanu.

Fostul deputat Iulian Iancu a fost validat, miercuri, de comisiile parlamentare de specialitate pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE.

Au fost 27 de voturi în favoarea candidaturii lui Iulian Iancu şi s-au înregistrat 6 voturi „împotrivă”.

Candidatura lui Iulian Iancu urmează să fie supusă votului plenului reunit al Parlamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că îl susţine pe Iulian Iancu pentru funcţia de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE, deoarece este un specialist în domeniul energiei, menţionând că nu are ştiinţă că acesta ar fi lucrat sau lucrează pentru un stat străin.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedent2 aeronave F-16 au interceptat un avion de mici dimensiuni la Turnu Severin. Alertă în România și Ungaria – VIDEO
Articolul următorGuvernul pregătește proiectul pentru legea speculei – Prețul produselor nu va mai putea fi majorat în mod nejustificat