Ministrul Mediului, Costel Alexe, a precizat că a cerut angajaţilor din Ministerul Mediului situaţia celor 57 de avize eliberate pentru recoltarea de urşi, arătând că în judeţul Mureş, spre exemplu, sunt avize pentru recoltarea urşilor, care au expirat fără a fi fost puse în practică în termenul de 60 de zile stabilit prin lege. Alexe a arătat, în acest context, că din cele 12 avize de recoltare eliberate pentru judeţul Mureş, două au expirat.

Ministrul mediului a anunţat totodată că în  luna iunie a anului viitor se va afla numărul exact „nu estimativ” al urşilor: acesta a spus că din 2016 urşii nu mai primesc hrană în păduri  „Mi se pare absolut halucinant ca omul intră în arealul ursului, nu-l mai hrănim şi avem aşteptarea ca el să rămână acolo, cuminte”, a spus ministrul arătând că animalele sălbatice sunt „nevoite” să coboare în localităţi, câtă vreme nu mai au hrană în păduri.

Articolul precedentIntervenție profesionistă a autorităților din Mureș, la al cincilea caz în care urșii au fost loviți de mașini
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: Operație de replantare a degetelor de la mâna stângă, la un copil de 7 ani