5.293 de elevi din județul Mureș se pregătesc să susțină anul acesta Evaluarea Națională și 3.745 examenul de Bacalaureat.

“Pentru pregătirea acestor elevi, o direcție pe care Instituția Prefectului se va implica în perioada imediat următoare este dezinfecția sălilor de clasă înainte de întoarcerea la cursuri a elevilor din anii terminali, adica data de 2 iunie. În plus, ne vom asigura că vor fi dezinfectate școlile și înaintea susținerii probelor la Evaluarea Națională și Bacalaureat” a spus prefectul județului Mureș, Mara Togănel, care s-a întâlnit cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Mureș și Consiliului Județean al Elevilor, pentru o discuție despre provocările finalului de an școlar și modul în care vor decurge Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2020 în județul Mureș.

“Necesitatea accesului la tablete pentru elevii mureșeni rămâne o provocare. Din datele primite astăzi, în județul Mureș sunt aproximativ 446 de elevi aflați în clasele a VIII-a și a XII-a, care nu au acces la astfel de device-uri” a mai spus Mara Togănel, prefectul județului Mureș,

Potrivit  datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Mureș, 14,92% dintre elevii din învățământul gimnazial, liceal, postliceal, preșcolar, primar și profesional din județul Mureș nu au acces la Internet.

La întâlnirea de marți, 5 mai, au participat inspectorul școlar general, Claudiu Bîndilă, inspectorul școlar general adjunct, Sabin Pășcan, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Mureș, Andrei Mureșan și consilierul prefectului în relația cu școlile și societatea civilă, Alin Popoviciu.

Articolul precedentSE AUDE ȘI LA MUREȘ? Lecție de la Oradea, în gestionarea crizei COVID
Articolul următorCIFRĂ ALARMANTĂ: 30.000 de mureșeni, în ȘOMAJ TEHNIC