Având în vedere evoluţia tehnologiei comunicaţiilor din zilele noastre şi necesitatea tot mai acerbă a persoanelor de toate vârstele, de a deţine şi utiliza telefoane mobile, infractorii au găsit oportună această cale pentru a obţine foloase necuvenite.

Cum se pot produce astfel de fărădelegi:

O metodă frecvent utilizată este aceea de a fi anunţaţi, de către un aşa-zis avocat/procuror/poliţist, că o rudă apropiată a produs un accident de circulaţie, iar pentru a evita un proces sau chiar o pedeapsă cu închisoarea, vi se solicită o anumită sumă de bani.

O altă „legendă” prezentată de infractori, este aceea că sunteţi câştigătorul unui premiu oferit în cadrul unui concurs/tragere la sorţi, iar pentru a intra în posesia acestuia este necesară achitarea impozitului sau a unei taxe.

FII VIGILENT! NU TE LĂSA ÎNŞELAT!

✓ Nu daţi curs apelurilor de la persoane necunoscute şi nu acordaţi/viraţi sume de bani conform solicitărilor acestora ! În cazul în care vă aflaţi într-o astfel de situaţie, anunţaţi imediat Poliţia, la numărul de urgenţă 112!
✓ Nu oferiţi date personale sau referitoare la conturi bancare şi nu daţi curs solicitărilor realizate prinintermediul telefonului mobil, fie că sunt sub forma unor convorbiri, fie că vorbim despre SMS sau email!
Articolul precedentVoluntari-elevi, pregătiți de pompierii mureșeni
Articolul următorTîrgu Mureș: Situația buncărului pentru oncologie