Conducerea Spitalului Clinic Județean din Târgu-Mureș a încheiat, până la această dată, procedura de licitație, fiind finalizată și recepționată inclusiv faza de proiectare a buncărului pentru oncologie.

Cel mai probabil, luna aceasta se vor încheia și procedurile de autorizare pentru începerea construcției, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș managerul Spitalului Clinic Județean, dr. Ovidiu Gârbovan: „S-a câștigat licitația pentru buncăr, s-a trecut de faza de proiectare. Acum am făcut recepția la prima componentă de proiectare și urmează să se declanșeze partea a doua de construcție. Mai avem un aviz de la Electrica să-l luăm, probabil săptămâna viitoare se va întâmpla asta și mai avem de la CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare) să primim niște hârtii și când vremea va permite, vom declanșa lucrările. În contract scrie că de la începerea lucrărilor timp de 9 luni maxim vor dura lucrările, deci maxim 9 luni. Așadar, anul acesta îl vom avea.”
Noul buncăr pentru oncologie, finanțat de Consiliul Județean cu circa un milion de euro, va fi construit lângă actualul buncăr, în curtea Clinicii de Oncologie din Târgu-Mureș.
Spitalul Clinic Județean Târgu-Mureș este unul din cele 5 centre medicale din țară care va beneficia de un echipament de radioterapie de ultimă generație, destinat bolnavilor de cancer.
Achiziția va fi făcută de Guvernul României prin Banca Mondială, motiv pentru care e nevoie de un nou buncăr construit la anumiți parametri.
sursa: radiomures.ro
Articolul precedentÎnșelăciuni prin metoda „accidentul”
Articolul următorTrei elevi de la „Unirea” au fost admiși la Oxford!