Deputatul USR, Lavinia Cosma, a demarat o campanie de strângere de semnături, pentru construirea unui campus școlar în Tîrgu Mureș.

Pentru a deveni proiect în Consiliul Local, inițiativa are nevoie de 6.250 de semnături, ceea ce reprezintă 5% din târgumureșenii cu drept de vot. Inițiatoarea proiectului a acordat un interviu în exclusivitate pentru realitateademures.net.

Rep: Care este contextul în care a apărut această inițiativă?

Lavinia Cosma: Anul acesta sărbătorim Centenarul. La 100 de ani de la Marea Unire, mă întreb și vă întreb: Ce lăsăm în urma noastră?

Ce am construit împreună? Ce am construit noi, români și maghiari împreună, aici la Tîrgu Mureș?

Cu toții spunem că educația este cea mai importantă pentru o națiune. Cu cat un popor este mai educat, cu atât este mai greu de manipuylat, mințit, furat. De aproape 30 de ani facem doar „peticeli” în sistemul de educație. Facem acelaşi lucru şi aşteptăm rezultate diferite. Nu le  vom avea.

Rep: Cum percepe comunitatea mureșeană inițiativa dumneavoastră? 

Lavinia Cosma: Avem nevoie de o schimbare de filozofie.

În activitatea mea, vorbesc cu mulți oameni despre problemele orașului nostru, despre problemele județului nostru. Din păcate, mulți aleg să plece în alte orașe mai dezvoltate sau în străinătate. Sunt îngrijorați de viitorul copiilor lor. Pe de-o parte, îi înțeleg. Însă, lucrurile nu devin mai bune singure. Iar soluția nu cred că este să plecăm cu toții.

Soluția este să construim împreună! Români și maghiari!

Rep: În ce constă, practic, proiectul dumnevoastră? 

Lavinia Cosma: Eu propun să construim pentru copiii noștri o ȘCOALĂ. O școalã modernă, un campus modern, de care copiii nostri să fie mândri. Noi să fim mândri.

Subiectul Liceulului Unirea și a Liceului Romano-Catolic și nu numai, au readus în prim plan situația spațiilor în care școlile își desfășoară activitatea. Spații improprii, nedotate corespunzator anului 2018, care pun în pericol siguranta atât a elevilor care învață acolo, cât și a cadrelor didactice. “Lupta” care s-a purtat în ultimii 20 de ani a fost doar o oportunitate de câștig electoral, atât de către politicienii maghiari, cât și de către cei români. Fiecare parte a speculat un subiect devenit electoral, a obținut voturi folosind un discurs care era doar unul etnic și nicidecum unul centrat pe elev.

Cred că e timpul să depășim aceste lucruri. E timpul ca la Tîrgu Mureș să avem un campus școlar nou. Pentru copiii noștri.

Rep: Cum se pot exprima adeziunile pentru campusul școlar?

Lavinia Cosma: Avem nevoie de 6500 de semnături. Puteți semna pentru construirea campusului școlar la cortul din centrul orașului, din Piața Teatrului sau puteti descărca formularul de pe  https://www.Facebook/Campus-Scolar-Nou-La-Tg-Mures

Articolul precedentA fost reținută persoana bănuită de inscripționarea peretelui de pe strada Poștei
Articolul următorBazinul olimpic de înot din Tîrgu Mureș a fost renovat