Președintele Consiliului Executiv al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Tîrgu Mureș, Kozma Mónika, le-a trimis o scrisoare deschisă consilierilor locali ai UDMR Tîrgu Mureș.

Demersul lui Kozma vine în urma votului favorabil privind finanțarea din bugetul local a indemnizației în valută pentru o delegație din partea Muncipiului și a Consiliului Local Tîrgu Mureș în vederea deplasării la Seoul /Coreea de Sud, în perioada 14-20 septembrie 2018.

“Cu doar câteva luni în urmă m-ați onorat cu încrederea dumneavoastră de a mă propune și de a mă alege în funcția de președinte.
V-am propus să facem o echipă, eu sunt deschisă pentru inițiative și să începem construirea unei noi viziuni a viitorului pentru comunitatea maghiară, pentru toți târgumureșenii”, spune Kozma.
Președintele Consiliului Executiv al UDMR Tîrgu Mureș constată “cu tristețe că, în locul muncii în echipă, se desfășoară deja public un război al declarațiilor. Acea primă vizită coreeană a stârnit destule controverse atât în spaţiul public cât și în conducerea UDMR, ca în cele din urmă să nu aibă niciun rezultat concret. De aceea consider iresponsabilă, împotriva spiritului de echipă și în totalitate lipsită de colegialitate, decizia prin care domnul viceprimar Makkai Gergely din dorința sa de face o nouă călătorie la Seoul, a pus grupul UDMR din Consiliul Local Tîrgu Mureş în delicata situație de a fi nevoit să voteze.”
Kozma Mónika adresează și câteva întrebări deschise consilierilor locali ai UDMR: “ce își propune grupul CL al UDMR Tîrgu Mureș pentru viitor? Ce ar dori să realizeze ca să contribuie la viața de zi cu zi a târgumureșenilor? Care sunt obiectivele pentru dezvoltarea orașului în care și comunitatea maghiară să-și găsească locul?
“Dacă decidem împreună, să acționăm împreună și să arătăm unitate! Putem oare realiza această unitate în CL Târgu Mureş și organizația târgumureșeană a UDMR?”, concluzionează Kozma Mónika.
Articolul precedentVa fi Dușa numit astăzi prefect de Mureș?
Articolul următorȘofer din Sânpaul, arestat