Mircea Duşa a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din Ministerul Apărării Naţionale printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă.

Decizia a fost publicată  în Monitorul Oficial.

Zilele trecute, Președintele PSD Mureș, Vasile Gliga avansa, într-un interviu pentru cotidianul mureșean Zi de Zi, posibilitatea ca Dușa să fie numit prefect de Mureș:  “La nivelul liderilor naționali, când s-a negociat cu ALDE, nu s-a ţinut cont că de fapt, corect şi de drept ar fi trebuit la Mureș ca subprefectul să fie maghiar. Când s-a negociat la nivel naţional, s-a cedat Mureşul către ALDE, deoarece s-a crezut că noi, PSD, avem subprefect. Apoi, s-a vorbit despre o renegociere, lucru care s-a şi întâmplat, astfel încât urmează să fie prefect Mircea Duşa, probabil după 15 septembrie. Cumva, Călin Popescu Tăriceanu a înţeles situaţia”, a spus Vasile Gliga.

Rămâne de văzut dacă demisia lui Dușa va fi urmată de numirea în funcția de prefect de Mureș chiar astăzi, în ședința de Guvern, sau se va aștepta, așa cum spunea Vasile Gliga, o întâlnire viitoare a Executivului. 

Articolul precedentPatru refugii montane în Munții Călimani
Articolul următorÎntrebări dure transmise de Kozma Mónika consilierilor UDMR Tîrgu Mureș