Jill Biden vine astăzi în România – Din motive de securitate agenda soției președintelui SUA nu este cunoscută în totalitate.

Jill Biden, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, ajunge astăzi în România. Din motive de securitate, agenda nu a fost anunţată în detaliu.

Jill Biden vrea să-și arate astfel susţinerea pentru Ucraina şi recunoştinţă față de statele care primesc refugiaţi. Este a doua oară când vine în țara noastră. Din România, soţia preşedintelui american va pleca în Slovacia.

„Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, va petrece weekendul călătorind în România și Slovacia, pentru a vizita trupele militare americane și pentru a reafirma legăturile noastre bilaterale puternice cu cei doi aliați NATO”, se arată în comunicatul transmis joi seara de Casa Albă.

Programul Primei Doamne a Americii, Jill Biden
Vineri, 6 mai 2022

Prima Doamnă vizitează Baza Americană Mihail Kogălniceanu (MK) din România. Aici se va întâlni cu conducerea militară SUA și NATO.

Va servi masa și va vizita o parte din trupele americane alocate bazei înainte de a pleca spre București.

Va avea o întâlnire virtuală de povestiri cu „United Through Reading” – organizație care face legătura între famiilile serviciilor dislocate prin intermediul înregistrărilor video și a lecturii virtuale de cărți.

Sâmbătă, 7 mai 2022

Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, primește o informare a eforturilor umanitare ale agențiilor ONU, ONG-urilor și Guvernului din România la Ambasada SUA din București și va saluta personalul Ambasadei.

Se va întâlni cu Prima Doamnei a României, Carmen Iohannis.

Va vizita o școală publică din București care găzduiește elevi ucraineni refugiați în sălile de clasă, alături de elevii români.

Va participa la o sesiune de ascultare cu educatori și mame din Ucraina.

De aici va pleca spre Bratislava, Slovacia

Articolul precedentBogdan Aurescu, despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme de distrugere în masă: „Nu există informaţii în acest moment”
Articolul următorBărbat din Târnăveni, arestat preventiv pentru furt din locuința unei bătrâne