La data de 25 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Brașov, au efectuat o acțiune, privind legalitatea provenienţei, depozitării şi comercializării materialelor lemnoase.

Cu acest prilej, la o societate comercială din comuna Ibăneşti, s-a constatat că aceasta nu deţine în depozit cantitatea de 13,11 metri cubi cherestea din specia paltin, rezultaţi ca diferenţă între stocurile faptice şi scriptice.

De asemenea, a mai fost identificată cantitatea de 12,75 metri cubi cherestea rășinoase din specia molid, 16,54 metri cubi lemn de lucru din specia molid și 30,54 metri cubi lemn de lucru din specia fag, pentru care societatea nu a putut prezenta documente legale de proveninţă.

În urma celor constatate, societatea a fost sancţionată contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, cantitatea de 13,11 metri cubi cherestea din specia paltin, în valoare de 11.077,95 lei a fost confiscată valoric, în baza aceleaşi legi, iar cantitatea de 59,83 metri cubi material lemnos, în valoare de 16.430 lei, a fost confiscată faptic, conform normelor silvice aflate în vigoare.

Articolul precedentSărbătoare cu miros de tuberoze
Articolul următorDe la Poliția Locală Tîrgu Mureș…