Ieri, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, au efectuat o acțiune, pe raza localităţilor Reghin, Ibăneşti şi Toaca, pe linia prevenirii transportului, deţinerii și comercializării de materiale lemnoase fără proveniență legală.

Astfel, la domiciliul unui bărbat de 30 de ani, din localitatea Ibăneşti, poliţiştii au constat faptul că acesta deţinea cantitatea de 25,171 metri cubi lemn rotund molid fără documente legale de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, modificate, iar materialul lemnos identificat, respectiv cantitatea de 25,171 metri cubi lemn rotund molid în valoare de 8800 lei, fiind confiscată.

De asemenea, tot ieri, poliţiştii au depistat în trafic, pe raza localităţii Reghin, o autoutilitară condusă de un bărbat de 27 de ani, din Reghin, care transporta cantitatea de 5,612 metri cubi lemn de foc specia fag, fără documente legale de transport şi provenienţă, iar pe raza localităţii Toaca, a fost oprit în trafic un bărbat de 52 de ani, din localitatea Hodac, care transporta cantitatea de 2,50 metri cubi lemn de foc specia fag, fără documente legale de transport şi provenienţă.

Bărbaţii au fost sancţionaţi cu amendă contravenţională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, modificate, fiind confiscată cantitatea totală de 8,112 metri cubi lemn de foc, în valoare de 1200 de lei, care a fost predată în custodia Ocoalelor Silvice Reghin şi Fâncel.

Articolul precedentSistemul Național de Monitorizare a Intoxicațiilor – centru principal la Tîrgu Mureș
Articolul următorInfractori din Sângeorgiu de Pădure și Brâncovenești, trimiși după gratii