Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

În Județul MUREȘ cifrele sunt următoarele:

Vehicule verificate: 2431 dintre care 51.88 % neconforme iar 20 de mașini prezentau pericol iminent de accident. 1.93 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 302 de amenzi contravenționale, au fost retrase 286 de certificate de înmatriculare și reținute 0 permise de conducere.

 În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Articolul precedentPNL cere de la Guvern peste 7 milioane de euro pentru județul Mureș
Articolul următorFOTO: Accident cu urmări ciudate, la Bălăușeri. Intervenție cu elicopterul