Acasă Actual MĂSURI: 15 urși au intrat, în doar 7 zile, în intravilanul localităților...

MĂSURI: 15 urși au intrat, în doar 7 zile, în intravilanul localităților mureșene

În urma atacurilor de urși din zilele trecute din comuna Răstolița, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat Comitetul local pentru situații de urgență din Răstolița.

În cadrul ședinței s-a aprobat Planul de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică privind activitățile ce urmează a fi desfășurate la nivelul comunei, prin care s-au constituit echipe mixte care vor patrula pe patru zone ale localității.

”Avem probleme deosebite în județ, un număr mare de urși coboară spre localități și, în unele cazuri, produc pagube. Numai în ultima săptămână au fost semnalați 15 urși în intravilanul localităților. În comuna Răstolița, ieri noapte, un urs a intrat într-o gospodărie, a omorât un porc, azi noapte a intrat în altă gospodărie, unde a omorât doi porci. Conform legii, urșii care produc pagube deosebite sau pe situații de urgență se pot extrage doar cu autorizație eliberată de Ministerul Mediului. În acest sens, am solicitat asociațiilor de vânătoare să întocmească documentele pentru obținerea autorizației de extragere pe situații de urgență, iar celor care au atribuții în domeniu le-am solicitat să evalueze de îndată pagubele și să înainteze documentele necesare, astfel încât cetățenii să își primească cât mai repede sumele cu titlu de despăgubire. În acest an, am transmis către Ministerul Mediului peste 450 de dosare de despăgubiri și sunt convins că se vor face și plățile în cel mai scurt timp,” a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

În ultimele două săptămâni, la nivelul județului Mureș s-au raportat prezența urșilor și, în unele cazuri, și pagube, în localitățile Sântana de Mureș, Gurghiu, Lunca, Bistra Mureșului, Sângeorgiu de Mureș, Răstolița, Petelea, Sovata și în Municipiul Târgu Mureș.

 

GALERIE FOTO

Articolul precedentTÂRGU MUREȘ: Încep înscrierile în programul de voluntariat pentru studenți
Articolul următorElevul care a apostrofat-o pe Dăncilă, amendat după…5 luni