Astăzi a avut loc ceremonia de învestire în funcție a noului prefect de Mureș, Mircea Dușa, eveniment la care a participat și ministrul Administrației și Internelor, Carmen Dan.

În succesiunea momentului oficial, aceasta a avut o scurtă întrevedere cu primarii mureșeni.

Ministrul de Interne a fost interpelat de primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, care a sesizat numărul insuficient al polițiștilor în localitățile mureșene, oferind în acest sens exemplul orașului pe care îl administrează.

Sorin Megheșan a spus că, numai în ultimii doi ani, 40% dintre polițiștii din Târnăveni s-au pensionat, fapt care afectează în mod real activitatea de supraveghere a liniștii și ordinii publice din oraș.

Au dispărut astfel patrulele mixte, activitatea de supraveghere a unor zone din Târnăveni fiind asigurată strict de patrulele Poliției Locale.

În acest moment, Poliția Municipiului Târnăveni activează cu o singură patrulă, la un necesar de minimum trei echipaje de acest fel. 

Ministrul de Interne a adus argumentul implicării în activitățile specifice a Jandarmeriei, fiind însă contrazisă de Megheșan, care a arătat că jandarmii sunt prezenți strict în perimetrul unităților de învățământ, înainte de începerea cursurilor.

Problema numărului insuficient de polițiști în localitățile mureșene a fost recunoscută de numeroși primari mureșeni prezenți la întâlnirea de astăzi.

Articolul precedentINTERVIU EXCLUSIV: „Cei mai buni liceeni români preferă să își continue studiile în străinătate…”
Articolul următor46 de români au murit în ultimul an, din cauza violenței domestice