Miron Mitrea a comentat la Culisele Puterii de la Realitatea PLUS situația vaccinărilor din România, dar și protestele de la București și Timișoara, după anunțarea de noi măsuri restrictive din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Miron Mitrea este de părere că populația s-a relaxat prea devreme și datorită mesajelor pozitive venite dinspre Guvern.

„L-am văzut pe premierul Cîțu spunând că intră în țară 2.7 milioane de doze. La 3 milioane de doze pe lună înseamnă 10 luni că să vaccinăm cele 15 milioane de oameni. Dacă vin 2.7 milioane lunar, așa cum promite premierul, înseamnă că în următoarele 10 luni vom reuși să vaccinăm cele 15 milioane. Dacă vaccinăm că până acum, înseamnă că mai avem nevoie de 27-28 de luni, ceea ce înseamnă 2 ani și ceva.
 
Dacă le spune oamenilor că avem vaccinul, lumea se relaxează și nu se întâmplă nimic bun, lumea iese în stradă. Crește numărul de infectari dacă noi ne relaxăm cu totul. Ar trebui să se construiască un grup de oameni care să ne informeze: nu s-a terminat nimic. De covid vom scapă în momentul în care vom avea peste 15 milioane de români vaccinați. Ceea ce este departe, avem puțîn peste 600.000. 
 
Trebuie să rămânem că înainte de atenți. Nu s-a întâmplat nimic decât că avem speranța. Degeaba există în depozite, degeaba există teoretic pentru că nu se fabrică destul, e nevoie de câteva miliarde, între 12 și 14 miliarde de doze, e imens, la câte fabrici sunt în lume fac față greu”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.
Articolul precedentFOTO: Doi bărbați, la spital, în urma unui accident produs în Târgu Mureș
Articolul următorIa pastila SRS! Cod roșu din pix! Marile orașe traumatizate de politicieni