Elicopterul SMURD Târgu Mureș a efectuat două misiuni cu troliere în munte. Prima s-a desfășurat pentru recuperarea unui turist care a suferit o pierdere temporară a stării de conștientă la cabana Șuru și care a fost recuperat și predat în vederea evaluării la spital.

A două misiune, la Piatra Craiului, a fost pentru salvarea unei persoane care a căzut de pe o stâncă, într-o zonă foarte greu accesibilă.

“Din păcate, nu întotdeauna reușim să salvăm viața celor la care ne deplasăm. Chiar dacă elicopterul a decolat imediat și a ajuns la fața locului la aproximativ 45 de minute de la apelul telefonic la 112, medicul coborât să asiste pacientul avea să constate că acesta era în stop cardiac, în urma leziunilor traumatice grave. Elicopterul a trebuit să se întoarcă cu trupul neînsuflețit al accidentatului pentru a-l preda autorităților la baza muntelui”, a transmis Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

“În munte colaborăm în mod deosebit cu Salvamontul, dar și cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și uneori ale Ministerului Apărării, că să ajungem cât mai rapid la cei care au nevoie de noi. Din păcate, nu întotdeauna reușim să ne îndeplinim misiunea așa cum ne-am dori să facem acest lucru! Condoleanțe familiei accidentatului și mult succes colegilor noștri în aceste misiuni!”, spune dr. Raed Arafat.

Articolul precedentSalvarea echipajelor civile SMURD, pe masa senatorilor!
Articolul următorPosturi libere în instituțiile publice din județul Mureș