Șapte controale efectuate de polițiștii mureșeni la regimul articolelor pirotehnice au dus la întocmirea de dosare penale, amenzi și confiscări.

Poliţia Română, prin Direcţiiile de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, a derulat acţiunea naţională „Import 2019 ”, aceasta vizând modul de respectare a prevederilor referitoare la operațiunile cu articole pirotehnice.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș, Ramona Varodi:

La nivelul județului Mureș, au fost efectuate 7 controale la persoane juridice și fizice autorizate să dețină, să comercializeze și să folosească articole pirotehnice. În urma controalelor, au fost descoperite 2 infracțiuni privind nerespectarea regimului articolelor pirotehnice și al materiilor explozive, fiind cercetate penal 2 persoane. Pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, respectiv avertismente. Ca măsură complementară, a fost indisponibilizată, în vederea confiscării, cantitatea de 1,5 kg articole pirotehnice. Totodată, au fost retrase 3 autorizații de funcționare, pentru renunțare sau neprezentare la viză.

La nivel national, au fost constatate 35 de infracţiuni privind nerespectarea regimului articolelor pirotehnice şi al materiilor explozive, iar 39 de persoane sunt cercetate penal.
Totodată, pntru alte nereguli constatate, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 41.000 de lei.

Articolul precedentLIGA CAMPIONILOR, LA TÂRGU MUREȘ: Blajul pierde în fața vicecampioanei continentale
Articolul următorVeta Biriș și The Motans, de 1 Decembrie, la Reghin