Infracţiunile îndreptate împotriva patrimoniului reprezintă prioritatea de acţiune a Poliţiei Române în acest an şi nu numai. În ultimii ani, în judeţul Mureş, o mare parte a furturilor s-a comis şi pe fondul neglijenţei proprietarilor, de aceea reamintim câteva gesturi simple ce ne pot feri de neplăceri.

FURTURILE DIN LOCUINŢE SE POT EVITA!

  • Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
  • În cazul în care la uşa Dvs. se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse, evitaţi-le!! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
  • Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
  • Folosiţi eficient interfonul!! Dacă nu sunteţi atenţi, s-ar putea să deschideţi unui hoţ!! Nu vă lăsaţi convinşi de diverse calităţi pe care persoana respectivă spune că le are!

În LOCURILE AGLOMERATEmijloace de transport în comun, staţiile acestora, pieţe, magazine – aveţi grijă la genţi şi buzunare!        De obicei hoţii (2-3 persoane) poartă o haină pe braţ şi se împing, pentru a vă distrage atenţia, moment în care acţionează, după care dau „prada” din mână în mână! Aşadar:

  • Ţineţi banii în buzunare interioare, cât mai aproape de corp; în nici un caz nu-i purtaţi în buzunare de la spate!
  • Mare atenţie: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri, sunt la îndemâna hoţilor daca le ţineţi în rucsac, la spate!

 Pentru protecţia AUTOTURISMULUI,

  • Nu lăsaţi în interior, la vedere, bani, genţi, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatură electronică ori alte bunuri care pot tenta infractorii! (de regulă, hoţii acţionează când au ceva sigur)
  • Dotaţi-vă autoturismul cu sistem de alarmă!
  • Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare;

 „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii” este o acţiune al cărei scop este sublinierea importanţei activităţii preventive a Poliţiei şi totodată a parteneriatului cu alte autorităţi/instituţii/ONG-uri.

Articolul precedentTabere urbane de vară în Târgu Mureș, pentru copii între 4 și 15 ani
Articolul următorAccident la Sânișor: o femeie de 30 de ani a pierdut controlul asupra direcției și a intrat în stâlp