Liga Studenților Români din Străinătate organizează a X-a ediție a Galei Studenților Români din Străinătate, un eveniment sub semnul excelenței în educație și performanței academice, pe 8 ianuarie 2019, în București. Gala LSRS 2019 va găzdui decernarea Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate pentru anul academic 2017-2018.

Cea de-a X-a ediție a Galei LSRS va fi și un important prilej aniversar, marcând 10 ani de existență a Ligii Studenților Români din Străinătate: 10 ani sub semnul voluntariatului, 10 ani de proiecte și realizări cu și pentru studenții români din afara granițelor.

În finala Galei Studenților Români din Străinătate se află și mai mulți mureșeni.

Bogdan-Dragoş Ilieş – Finalist la categoria “Studentul anului in Alte Continente”

Bogdan este din Târgu Mureș şi studiază la King Abdullah University of Science and Technology, aflată în Arabia Saudită.

Studiile de licență le-a efectuat la University of Glasgow, Marea Britanie în domeniul chimiei medicinale, program în cadrul căruia a urmat internship-uri la BASF în Germania (4 luni), unde a sintetizat o serie de insecticide şi la King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), Arabia Saudită.

Cel din urmă internship s-a dovedit decisiv în decizia lui de a îmbina chimia cu biologia şi i-a insuflat ambiția de a cerceta şi de a identifica noi gene care pot îmbunătăți randamentul culturilor sau de a oferi noi opțiuni in cultivarea lor. Astfel, a revenit in Arabia Saudită, tot la KAUST, unde a terminat în acest an studiile de Master în biologia plantelor.

Bianca Florea – Finalistă la categoria “Studentul Erasmus al anului”

Bianca este din Târgu Mureș și studiază în România în cadrul programului de master în limba franceză Drept internațional și european al afacerilor, Colegiul Juridic franco-român de studii europene, Universitatea Paris I Panthéon-Sorbonne, dar și în cadrul programului de licență al Facultății de Drept, Universitatea din București. Cele trei elemente care o defininesc cel mai bine sunt: spiritul antreprenorial–a lansat cel de-al treilea start-up, spiritul competitiv- a participat la peste 50 de competiții în toate domeniile și … creativitatea – în ciuda faptului că este studentă la drept, cei opt ani de pregătire în domeniul artelor plastice și al arhitecturii își spun cuvântul. Are o sete de cunoaștere infinită, îi place să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în business și politică și crede cu tărie în importanța culturii generale și a unei cât mai vaste experiențe de viață pentru juriști.

Ioana Brinzac – Finalistă la categoria “Studentul anului în România”

Ioana este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, România, promoția 2016 și proaspătă absolventă a Masterului de Cercetare Științifică Medico-farmaceutică, promoția 2018. Pentru că tot timpul i-au plăcut copii și să ajute oamenii, la rezidențiat a ales Pediatria. În timpul studiilor a avut ocazia să învețe secretele corpului omenesc și cum să le trateze dar și să învețe cum se pregătește o campanie umanitară, participând că voluntar în mai multe campanii de sănătate. Voluntariatul a ajutat-o la dezvoltarea abilităților de comunicare și organizare, abilități necesare meseriei de medic. De asemenea atât în timpul studenției cât și în timpul rezidentiatului sub îndrumarea profesorilor și alături de colegi a publicat mai multe lucrări științifice. Participarea la diferite conferințe din domeniul medical au ajutat-o la crearea unor legături professionale, conturându-i o gândire medicală bazată pe dovezi.

Articolul precedentCel mai influent român al Președinției Consiliului UE este din Reghin!
Articolul următorEfectiv suplimentar de 30 de polițiști mureșeni, în week-end