Festivalul Concurs de la Târlișiua, „La Poale de Ţibleş”, dedicat Rapsozilor Populari, i-a premiat pe Alexandru Varga, din Balda (Sarmaș) și Cornelia Mihuţ, din Târnăveni.
Juriul, extrem de exigent, a decis acordarea următoarelor premii: Marele Premiu şi Trofeul Festivalului – Marişca Poponeţ (84 de ani) din satul Boian, comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj; Premiul I – Teodor Burzo, fluier (70 de ani) din Suciu de Sus, Maramureş; Ionică Moldovan, vioară (74 de ani), din Sângeorz-Băi, Bistriţa-Năsăud; Taraful „Someşul” Beclean, Bistriţa-Năsăud; Premiul II – Aurora Bozga (71 de ani), din satul Larga, Suciu de Sus, Maramureş; Alin Ienciu (46 de ani) din Hunedoara; Premiul III – Alexandru Varga, vioară, din satul Balda, comuna Sărmaşu, judeţul Mureş.
Menţiunile festivalului au fost obţinute de Emil Arman, vioară, din Maieru, judeţ Bistriţa-Năsăud şi Florentina Bârlea din judeţul Alba. Premiul Special al Asociaţiei „Perpetuum Artis” (preşedinte Floarea Pop) a fost obţinut de Domnica Leancă din Dumitra, judeţul Bistriţa-Năsăud, iar Premiul Asociaţiei „In Memoriam Codruţa Aron Vârtic” a fost câştigat de Cornelia Mihuţ din Mureş. De asemenea, Alin Ienciu din Hunedoara a obţinut încă un premiu, cel oferit de Casa de Cultură a Sindicatelor Bistriţa-Năsăud.
Festivitatea de premiere a reprezentat pentru toţi rapsozii populari prezenţi un moment inedit, aceasta concretizându-se într-un adevărat recital alături de inegalabilul Grigore Leşe, cel care a reuşit să facă un spectacol extraordinar prin improvizarea unor momente artistice alături de rapsozii festivalului.
Articolul precedentPéter Ferenc: “Bezidu Nou vrea să trăiască și va trăi în continuare!
Articolul următorSibienii speră să fie adoptați de mureșeni