Masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după 1 august, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode. 1 august este data la care se așteaptă noi măsuri de eliminare a restricțiilor, însă ministrul a precizat că nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente, dând ca exemplu o creştere a numărului de participanţi la evenimente private.

“Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta  al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a declarat Lucian Bode.

La precedenta relaxare din 1 iulie, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private – nunţi, botezuri – a fost mărit la maximum 150 în exterior sau 100 în interior. Purtarea măștii de protecție în spațiul liber a fost eliminată în România în data de 15 mai.

Lucian Bode a precizat, luni, că structurile MAI verifică în continuare dacă se respectă portul măştii de protecţie, iar în caz contrar sunt date amenzi.
 
“În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Bode.
 
Articolul precedentFOTO | Accident cu două maşini în Târgu Mureş! Două persoane au fost rănite
Articolul următorBilanțul accidentelor rutiere din weekend: 24 de morți și zeci de răniți