Târgumureșeanca Sarolta Besenyei, expert în cadrul Comisiei Europene și vicepreședinte al Asociației Române pentru Smart City a reprezentat asociația la Conferința Civitas Sapiens’19 din Budapesta.

Conferința Civitas Sapiens’19 din Budapesta, a fost organizată pentru prima dată în acest an cu scopul de a deveni tradiție în peisajul proiectelor Smart City din Budapesta. Găzduit de campusul Universității Naționale a Serviciului Public pe data de 19 septembrie 2019, Civitas Sapiens a fost o conferință profesională despre conceptul orașului inteligent la nivel european.
În discursul de deschidere al conferinței, Secretarul de stat pentru Serviciul Public dr. Bence Tuzson și-a exprimat poziția cu privire la nevoia de digitalizare și dezvoltare urbană inteligentă în beneficiul familiilor și al comunităților locale.
Sarolta Besenyei a reprezentat România si a promovat proiectele de SC autohtone în sesiunea Expertiză Internațională, moderată de András Fazakas, director al Deutsche Telekom și al Centrului European pentru Soluții Inteligente, alături de Aldo Vargas – URBACT Polonia, Samu Szemerey, Senior Municipal Expert, Lechner Knowledge Center Budapesta și Gábor Kelemen, director de divizie în cadrul Programului de Bunăstare Digitală al Guvernului Ungariei.
Articolul precedentSeniorii fac punte între generații: voluntariat la centrele de zi pentru copii
Articolul următorCampusul UMFST din Hamburg, inaugurat în prezența lui Emil Hurezeanu, amabasadorul României în Germania