Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției unui inculpat, om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În perioada 12-15 aprilie 2022, inculpatul ar fi promis unor ofițeri de poliție din cadrul DNA, inițial, bunuri și/sau servicii, ulterior suma de 500 euro, pentru ca în schimb aceștia să nu își îndeplinească îndatoririle de serviciu în contextul desfășurării unor acte de urmărire penală într-un dosar în care ar fi fost vizată și firma omului de afaceri.

La data de 19 aprilie 2022, inculpatul ar fi remis unuia dintre ofițerii de poliție suma de 500 euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:

– 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 1 an și 4 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat.

Dosarul de urmărire penală privind-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul Mureș.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentTânăr din Mureş, dat în urmărire naţională pentru trafic de droguri, încarcerat la Penitenciarul Gherla
Articolul următorJoe Biden: Amenințările nucleare ale Moscovei arată un sentiment de disperare și sunt iresponsabile