Patru șefi din cadrul ABA Mureș au fost trimiși în judecată de procurorii DNA Târgu Mureș, pentru fapte de corupție. Este vorba despre Butiulcă Cosmin-Rareș, la data faptei director al Administrației Bazinale de Apă  (A.B.A.) Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, Nemet Adina-Simina, la data faptei director tehnic și înlocuitor legal al directorului A.B.A. Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Buculeu Artemiza-Irena, la data faptei șefă a Serviciului Resurse umane, relații cu publicul și administrativ (R.U.R.P.A.), pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și Cengher Ionuț-Ovidiu,  la data faptei director la Sistemul de Gospodărire a Apelor (S.G.A.) Mureș din cadrul A.B.A. Mureș, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

 

 

Potrivit procurorilor DNA, în cursul anului 2020, Butiulcă Cosmin-Rareș și Nemet Adina-Simina, în calitățile menționate mai sus, beneficiind de ajutorul șefei Serviciului  Resurse umane – Buculeu Artemiza-Irena, cu încălcarea prevederilor legale, ar fi dispus angajarea, prin detașare (prelungită până la 9 luni), și numirea temporară a inculpatului Cengher Ionuț-Ovidiu pe postul de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, în condițiile în care acesta nu ar fi avut niciun fel de experiență în acel domeniu și nici nu ar fi îndeplinit condițiile de ocupare a acelui post. Anterior, Cengher Ionuț-Ovidiu își desfășurase activitatea în cadrul unui birou parlamentar.

„Demersurile de angajare a inculpatului Cengher Ionuț-Ovidiu pe postul respectiv s-ar fi derulat foarte rapid, pe durata a doar trei zile (10-13 februarie 2020), perioadă în care ar fi fost eliberat și postul de director al S.G.A. Mureș (prin emiterea de către directorul A.B.A. Mureș a unei decizii prin care titularului de la acea vreme i s-a schimbat funcția din cea de director al S.G.A. Mureș în cea de inginer șef la S.G.A. Mureș).

Prin faptele descrise anterior, ar fi fost produs un prejudiciu bugetului A.B.A. Mureș în sumă totală de 89.111 lei, reprezentând suma veniturilor încasate de către inculpatul Cengher Ionuț-Ovidiu”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Administrația Bazinală de Apă  (A.B.A.) Mureș nu s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Mureș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentSchimbări la Bacalaureat – Sorin Cîmpeanu: „Se dorește a fi un examen echitabil care să nu servească doar la acces în facultate”
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET: Rugăciunea pe care trebuie să o spunem în fiecare zi a vieții noastre