Banci

Guvernul demis al României a alocat aproape 1,5 miliarde de lei, în special pentru cheltuielile de funcționare a 1.600 de primării din România.

Ministrul interimar al Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că banii vot fi folosiți, în special pentru cheltuieli de personal, dar și cu asistenții persoanelor cu handicap, indemnizații pentru persoanele cu handicap, bunuri și servicii pentru instituțiile de învățământ și cele pentru protecția copilului și a persoanelor cu handicap.

„Practic sumele avute în conturile UAT-urilor cu ce se alocă azi asigură funcționarea până la finalul acestui an și desigur și cheltuielile după acest moment. Nicio comună să nu aibă sub trei luni de funcționare, chiar dacă acestea nu au solicitat MFP acest sume. Practic e o echilibrare pentru zona de comune, indiferent de culoarea politică a unor primari care administrează comunitățile locale”, a spus Eugen Teodorovici.

În județul Mureș au venit bani pentru 54 de unități administrative teritoriale.

Cea mai mare sumă ajunge în municipiul Târgu Mureș, respective 24.393.000 lei.

Al doilea cel mai favorizat oraș din Mureș este Reghinul, pentru care au fost alocați 5.746.000 de lei, pe locul al treilea fiind Ludușul, cu 3.321.000 de lei.

Vor mai primi bani Sighișoara, Târnăveni, Iernut, Sărmașu, Miercurea Nirajului, Sângeorgiu de Pădure și Sovata.

În ordine alfabetică, vă prezentăm și comunele care beneficiază de ultima alocare făcută de Guvernul demis V.V. Dăncilă: Acățari, Adămuș, Aluniș, Ațintiș, Batoș, Brâncovenești, Chețani, Chibed, Coroisânmartin, Cozma, Cuci, Daneș, Deda, Gănești, Glodeni, Grebenișu de Câmpie, Gurghiu, Hodac, Ibănești, Iclănzel, Ideciu de Jos, Măgherani, Nadeș, Neaua, Ogra, Pănet, Pogăceaua, Răstolița, Râciu, Saschiz, Șăulia, Sângeorgiu de Mureș, Sânger, Sânpaul, Sânpetru de Câmpie, Solovăstru, Stânceni, Suplac, Valea Largă, Vărgata, Viișoara, Voivodeni, Zagăr și Zau de Câmpie.

Articolul precedentRodul „parteneriatului strategic” cu Coreea: o expoziție cu „peisaje mirifice”, în Cetate
Articolul următorMarius Pașcan cere intervenția Parlamentului în problema atacurilor urșilor din județul Mureș