Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Mureș au efectuat 5 percheziții, respectiv 4 pe raza județului Bihor și una în Hunedoara, într-un dosar penal de furt calificat, în urma căruia un tânăr a fost reținut. Anterior, în același dosar un bărbat a fost arestat preventiv, iar un altul a fost pus sub control judiciar.

 

Potrivit IPJ Mureș, la data de 8 mai, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Mureș au fost sesizați cu privire la faptul că dintr-un autoturism aflat pe raza comunei Ernei, a fost sustrasă o sumă mare de bani.

La fața locului, polițiștii au constatat că, prin folosirea unui dispozitiv de bruiaj a fost întrerupt sistemul de închidere centralizată al autoturismului, fiind sustrasă suma de 43.000 de euro.

„În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea unui bărbat, de 44 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, in urma activitatilor specifice polițienesti, la data de 18 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Municipiului Deva – Biroul de Investigații Criminale, au surprins în flagrant delict doi bărbați, de 44, respectiv 56 de ani, care folosind un dispozitiv de bruiaj au sustras suma de 400 de lei dintr-un autoturism situat pe raza municipiului Deva.

Cei 2 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, ulterior magistrații dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 44 de ani și măsura controlului judiciar față de bărbatul de 56 de ani.

În continuarea cercetărilor și în urma probatoriului administrat, la data de 30 iunie, au fost efectuate 5 percheziții domiciliare pe raza județului Bihor (4) și Hunedoara (1), ocazie cu care a fost identificat un tănăr de 23 de ani, bănuit de asemenea de comiterea faptei de furt calificat din data de 08 iunie, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Mureș”, a transmis Alexandra Petrovici, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor și a Brigăzii de Operațiuni Speciale Târgu Mureș, Oradea și Bihor.

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentOrganizatorii Electric Castle au pregătit o listă generoasă a activităților din festival
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET. Durerea ne curăţeşte. Omul este cu adevărat om în durere. În bucurie el se schimbă, devine altcineva