Polițiștii mureșeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sărbătoarea „Adormirii Maicii Domnului”. Peste 400 de poliţişti mureșeni vor fi la datorie, în sprijinul cetățenilor.

 

Astfel, în perioada 12 – 15 august, polițiștii de la ordine publică, rutieră, arme, economic, investigaţii criminale, transporturi, dar și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea locurilor unde au loc manifestări publice specifice acestei sărbători.

În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe timpul acesteia, se estimează un aflux important de persoane în staţiunile turistice, zonele de agrement ori lăcaşurile de cult din judeţul Mureș, astfel că, pe lângă dispozitivul curent, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureș a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menţinerea climatului de ordine şi linişte publică pe raza de competenţă, precum şi pentru asigurarea unei reacţii ferme şi a unei intervenţii rapide la solicitările cetăţenilor.

Poliţiştii mureșeni vor acţiona zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat public de ordine şi siguranţă, cât şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localităţile unde se vor desfăşura manifestări religioase, culturale şi artistice.

De asemenea, se va acționa pentru asigurarea şi menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, în zonele care cunosc un aflux mare de credincioşi.

Poliţiştii mureșeni vor fi prezenţi activ pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult, staţiunile turistice, principalele drumuri naţionale, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii accidentelor rutiere. Se va acţiona pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei rutiere şi pietonale.

În acţiunile desfăşurate, poliţiştii rutieri vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special prevenirea şi combaterea excesului de viteză.

În zonele cu aflux mare de credincioşi sau turişti vor fi pregătite rezerve de intervenţie pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase, care să poată acţiona de îndată, în cazul producerii unor evenimente deosebite.

 

Sursa: Realitatea de Mures

Articolul precedentSecetă în România | Prăpăd de la o zi la alta: Peste 330.000 de hectare afectate
Articolul următorATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE pentru Grecia! MAE: Sunt așteptate precipitații abundente, grindină și vijelii