Péter Ferenc, liderul UDMR Mureș și președinte al Consiliului Județean, lansează o replică acidă la inițiativa de informare a Primăriei municipiului Târgu Mureș, asupra stadiului proiectelor locale. “Îi previn pe târgumureșeni, să nu acorde încredere campaniei de strângere de semnături lansate de Primăria Târgu Mureș”, transmite Péter Ferenc.

Primăria municipiului Târgu Mureș promovează o campanie de strângere de semnături “pentru susținerea proiectelor importante pentru comunitate”. Executivul Municipiului Târgu Mureș afirmă că “prin semnătura ta, îi poți sancționa pe cei care au blocat proiectele orașului și pe cele ale județului atâția ani”, fără a preciza pașii următori care vor fi urmați, după strângerea semnăturilor. Nu se face, de asemenea, nicio referire la numărul necesar de semnături și la utilitatea acestora. Apelul public a fost lansat de Primărie prin mash-uri amplasate pe prisme de afișaj în diferite puncte ale orașului, precum și pe site-ul instituției.

În opinia UDMR Mureș, “Primăria Municipiului Târgu-Mureș a lansat o campanie bazată pe afirmații manipulative și neadevărate, din dorința de a scăpa de răspundere pentru faptul că nu au reușit să-și atingă obiectivele stabilite în campaniile electorale anterioare. Primarul Dorin Florea joacă din nou rolul victimei, astfel el dă vina pe alții pentru ineficiența instituției din ultimele 2 decenii, cu toate că pe parcursul acestor 20 de ani, domnul primar a accentuat de nenumărate ori că pixul este în mâna lui. Totuși, în 20 de ani nu au avut loc investiții majore la Tîrgu Mureș, nu au reușit să rezolve problemele legate de transportul public, de parcări sau de zonele verzi. De asemenea, nu s-au creat locuri de muncă, și domnul primar a frânat funcționarea Asociației Zona Metropolitană Tîrgu Mureș”, transmite UDMR Mureș, care susține că “afișele plasate în oraș cu acordul și la voința primarului, precum și strângerea de semnături, nu servesc interesele târgumureșenilor, nu fac altceva decât să inducă în eroare locuitorii orașului, deoarece această strângere de semnături nu va avea consecințe juridice. Totodată, există riscul ca datele obținute în acest mod să fie utilizate în scopuri electorale în alegerile locale de anul viitor.”

Este o diversiune, un instrument de campanie politică. Pe afișele postate în oraș apar minciuni și informații denaturate. Primarul are două decenii de experiență administrativă. Astfel, sunt convins că domnul primar știe, spre exemplu, că pentru construirea drumului ocolitor pe ruta Corunca-Livezeni și Ernei răspunde Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Afirmațiile de pe afișe privind drumul ocolitor sunt o minciună. Primăria încearcă să scape de responsabilitate, pe o rețetă bine cunoscută și exersată timp de 20 de ani. Avem astăzi alegători cu drept de vot care, încă de la momentul nașterii, ascultă doleanțele primarului, care încearcă să îi convingă și astăzi că Târgu Mureșul are mulți dușmani. Orașul însă, nu are alți dușmani decât incompetența și neglijența conducerii. Postura de victimă a fost, până acum, strategia câștigătoare, însă în competiția de anul viitor nu va mai fi de ajuns pentru a câștiga”a accentuat Péter Ferenc, președintele UDMR Mureș.

„Primăria Municipiului Târgu Mureș colectează datele alegătorilor din Târgu-Mureș pentru mobilizare. UDMR Mureș face apel la cetățenii din Târgu-Mureș să nu se lase induși în eroare și să nu furnizeze datele lor personale în campania de colectare a semnăturilor”, se arată în poziția exprimată de biroul de presă al UDMR Mureș.

Articolul precedentPrimăria vrea să apere orașul de involuție, prin semnături. Episodul 2
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: Se prezintă digitizarea 3D a operelor de artă romane