În mesajul transmis astăzi de Primăria Târgu Mureș, prezent atât pe pagina de Internet a instituției cât și pe suporturi de afișaj public, “partidele politice, apolitice (sic!), organizații neguvernamentale, cetățeni”, sunt invitați să se alăture demersului de strângere de semnături pentru proiectele orașului. „Numai uniți putem da un sens nou orașului. Prin semnătura ta, îi poți sancționa pe cei care au blocat proiectele orașului și pe cele ale județului atâția ani!”

Primăria municipiului Târgu Mureș aduce în discuție “noul amplasament al liniei CFR cu acces la trenul de viteză pe culoarul Reghin-Ungheni-Războieni, proiect discutat cu primăriile membre în Asociația metropolitană, dar care a rămas în stadiul de proiect.”

Se vorbește și despre “parcarea subterană și reamenajarea Centrului municipiului Târgu Mureș. Proiect inițat de primarul municipiului Târgu Mureș încă din anul 2000, care prevede amenajarea a 415 locuri de parcare în parcajul subteran din Piața Trandafirilor, cu desființarea parcărilor la bordură existente și reamenajarea zonei centrale, conform soluției câștigătoare a concursului de arhitectură, urbanism și peisagistică My City.”

Despre Platoul Cornești, “una din cele mai frumoase zone de agrement din țară”, se spune că  “este în pericol de a fi desființată.”

Interesantă este aducerea în discuție a aducțiunii de apă de la Răstolița, “proiect pentru o apă mai curată, așa cum există în toate orașele civilizate. Proiect propus de primarul municipiului Târgu Mureș încă din 1998, pe când ocupa funcța de prefect. Într-un moment de criză a apei se arată o încrâncenare fără margini, când noi avem la îndemână proiectul de aducțiune a apei de la Răstolița.”

Primăria a pus la dispoziție, pentru strângerea de semnături, următoarele locații:

*Sediul Primăriei Târgu Mureș, cam. 13
*Centrul Cultural „Mihai Eminescu”
*Cetatea din Târgu Mureș
*Piețele agroalimentare din oraș
*Complexul „Weekend”
*Piscina „ing. Mircea Birău”
*Căsuța din pădure – Platoul Cornești

 

 

Articolul precedentDacian Cioloș, azi, la ora 15, la Ceasul cu Flori din Târgu Mureș
Articolul următorPéter Ferenc, replică dură la Dorin Florea. Război între Consiliul Județean și Primărie?