Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, liderul UDMR Mureș a transmis un mesaj dur la adresa deputatului Marius Pașcan, președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, după ce PMP a chemat în judecată, la instanța de contencios administrativ, Ministerul Educației Naționale și Liceul Teologic Romano-Catolic „II. Rakoczi Ferenc”. Pașcan a avut o replică la fel de acidă.

Președintele UDMR Mureș  spune că “Marius Pașcan otrăvește relația româno-maghiară cu o nouă acțiune împotriva comunității maghiare. (…) Marius Pașcan este arhetipul politicianului de stil mic, naționalist și plin de ură. În democrația din ultimele trei decenii, politicienii de acest fel au demonstrat, fără excepție, că nu sunt capabili să realizeze ceva constructiv și folosesc ura și dușmănia pentru a acoperi acest lucru. (…) Marius Pașcan, în calitatea lui de parlamentar, ar avea posibilitatea de a desfășura o activitate politică cu rezultate mai bune decât ceea ce a reușit în poezie, de exemplu, dar până acum nu a profitat de această ocazie. Din nefericire și în Consiliul Județean Mureș suntem familiarizați cu acuzațiile sale neîntemeiate, dar încă nu am avut ocazia să experimentăm implicarea lui în calitate de deputat în ceea ce privește susținerea proiectelor din județul Mureș.”

Péter Ferenc mai declară cădepinde doar de târgumureșeni ca în perioada următoare comunitatea locală să scape de Marius Pașcan, alături de ceilalți lideri naționaliști care au definit ultimele două decenii ale orașului. Toți politicienii naționaliști din județul Mureș au devenit personalități publice în anturajul primarului Dorin Florea. Asemenea mentorului lor au o mentalitate învechită. În această situație există o singură soluție, acești aventurieri politici care distrug bazele bunei conviețuiri româno-maghiare trebuie îndepărtați, așa cum s-a întâmplat la Cluj-Napoca, când locuitorii l-au ”alungat” pe domnul  Gheorghe Funar de la conducerea orașului.”

Organizația UDMR Mureș este convinsă că „amendamentele la Legea Învățământului precum și actele Ministerului Educației vor trece testul legalității, iar cei doi politicieni care nu fac altceva decât să incite la ură vor eșua în demersurile lor. Organizația județeană își exprimă încă o dată sprijinul atât pentru Liceul Romano-Catolic, cât și pentru  comunitatea profesorilor, părinților și elevilor afiliați.”

În replică, deputatul PMP Marius Pașcan spune că “udemeristul președinte al Consiliului Județean Mureș nu are oglindă, nu-i împrumutați una? Este cel care a arborat însemnul așa-zisului ,,Ținut Secuiesc” pe sediul Primăriei Sovata și a refuzat să-l coboare până nu l-a obligat instanța de judecată sancționându-l printr-o amendă de vreo 50 de mii de lei, ce i-a usturat buzunarele. A solicitat laș sprijinul comunității maghiare, care a făcut voluntar chetă pentru a-i acoperi amenda, adică tupeul și nesimțirea.”

Pașcan mai spune despre Péter Ferenc“împreună cu preşedinţii consiliilor judeţene Covasna și Harghita, care în nemernicia lor subminează statul român și susțin că reprezintă același ,,Ţinut Secuiesc”, au semnat pentru un parteneriat vizând autonomia teritorială cu viceguvernatorul regiunii autonome Bolzano din Tirolul de Sud –  Italia. Nu se știe nici până azi, cum și-a permis o astfel de asumare în numele mureșenilor și cine l-a împuternicit printr-un asemenea mandat oficial?! În acest sens, deși am protestat public, constat că PSD Mureș, care îl susține în fruntea Consiliului județean, tace mult prea suspect, poate întrucât reprezentanții săi se declară mult prea  ,,mândri că sunt români „. Bleah!”

Pașcan afirmă că “împotriva extremismului separatistului autonomist, Peter Ferenc, am rămas politic să lupt singur prin acest județ, ceilalți mari politicieni care se declară bombastic, demagogic și  populist-fantastic ,,patrioți” se înțeleg bine cu domnul Feri la afaceri, tractoare primite cadou din banii Budapestei și învârteli ale banului public.”

Articolul precedentOfensivă a liberalilor din Mureș: „PSD încalcă, în Postul Mare, una din cele zece porunci: SĂ NU MINȚI!”
Articolul următorZiua Veteranilor de Război. MARȚI, la Târgu Mureș