Instituția Prefectului – Județul Mureș, în colaborare cu Garnizoana Târgu Mureș și filiala județeană Mureș a Asociației Naționale a Veteranilor de Război organizează, în data de 23 aprilie 2019, începând cu ora 12, o serie de evenimente dedicate sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război.

Programul se va desfășura în Piața Teatrului din Târgu Mureș și va debuta cu prezentarea onorului, salutarea drapelului de luptă, trecerea în revistă a gărzii de onoare și salutarea gărzii de onoare.

După intonarea imnului național, va avea loc un scurt Te Deum, urmat de alocuțiunile reprezentanților filialei județene Mureș a Asociației Veteranilor de Război, ai Garnizoanei Târgu Mureș și a prefectului județului Mureș, Mircea Dușa.

Ulterior, col. (rtr) Mircea Istrate va susține un recital de poezie patriotică.

”Este un moment cu o încărcătură emoțională deosebită, pentru noi toți. Acestor oameni le datorăm ceea ce suntem noi astăzi, ca națiune, în Europa și în lume. Sunt oameni care au ales să lupte pentru țară, au ales patriotismul, de cele mai multe ori în detrimentul familiei sau al altei cariere. Acum este datoria noastră să le răsplătim lupta de o viață, iar evenimentul de marți este doar un mic gest pe care putem să-l facem pentru a le onora activitatea. Vă invit să fiți alături de noi în Piața Teatrului, de la ora 12,” a declarat Mircea Dușa.

 

Articolul precedentPéter Ferenc și Marius Pașcan, ping-pong cu naționalismul
Articolul următorFOTO: Filmul dramatic al acțiunii de căutare din Munții Gurghiului. Final TRAGIC