În ședința de astăzi a Consiliului Local Municipal Târgu ,proiectul privind acordarea unor facilităţi la transportul public local de persoane pentru cetăţenii cu domiciliu stabil în Municipiul Târgu Mureș a fost amânat.

Inițiativa Executivului, care presupunea acordarea de gratuitate la transportul în comun pentru toți cetățenii cu domiciliul stabil în Târgu Mureș, a fost precedată de o serie lungă de dezbateri în spațiul public, poziții politice fiind asumate de reprezentanții PNL, PMP, POL și UDMR. Singurii care nu au votat pentru amânarea proiectului sunt Radu Todoran, Vasile Miculi și Călin Moldovan, consilieri locali excluși din Partidul Național Liberal.

Președintele PNL Târgu Mureș, Ervin Molnar, a transmis un mesaj în care salută „comportamentul și responsabilitatea consilierilor locali, care începând de astăzi au schimbat modalitatea de luare a deciziilor pentru Târgu Mureș. Votul exprimat astăzi, pentru amânarea  proiectului de amnistie și grațiere totală a unei firme private de transport local, este o dovadă de echilibru și de interes real față de bugetul municipiului Târgu Mureș”, susține Ervin Molnar.

Liderul liberalilor târgumureșeni spune că, „începând de astăzi, municipiul Târgu Mureș este condus, firesc, din clădirea și cu autoritatea Consiliului Local Municipal și nu din autobază ca până acum.

Molnar face și o precizare privind statusul gratuităților în municipiul Târgu Mureș: „Îi informez pe toți cetățenii orașului care beneficiază de transport gratuit, respectiv pensionarii, elevii și studenții, că aceste facilități se mențin, în ciuda intoxicărilor la care opinia publică din Târgu Mureș a fost supusă în ultimele zile. Partidul Național Liberal nu a adus în discuție niciodată anularea acestor beneficii normale, la fel cum niciodată nu s-a pus problema anulării proiectului de acordare a unei mese calde și a pachetelor de alimente, pentru persoanele defavorizate.”

De asemenea, spune Ervin Molnar, „Partidul Național Liberal nu a afirmat niciodată că ar fi împotriva construirii pasajului/parcajului subteran în centrul Târgu Mureșului. Din fericire, vremurile s-au schimbat și oamenii la fel. Primăvara își arată primele semne la Târgu Mureș.”

Articolul precedentVot la vedere în Consiliul Județean Mureș
Articolul următorTÂRGU MUREȘ: 2.000 de plăți online ale impozitului, în numai două luni