În cadrul ședinței ordinare a lunii februarie a Consiliului Județean Mureș a fost utilizat noul sistem de sonorizare și vot electronic în Sala Mare de ședințe a Palatului Administrativ. Noul sistem complet de sonorizare va asigura o mai bună desfășurarea a ședințelor Consiliului Județean, acesta fiind compus din 40 (patruzeci) de console de înregistrare audio a interpelărilor și de vot electronic, prin intermediul cărora consilierii județeni își vor putea desfășura activitatea.

Sistemul permite afișarea pe ecran a rezultatului votului deschis, nominal pentru fiecare consilier județean, afișarea listei cu toți consilierii județeni participanți la vot și în dreptul fiecărui nume se va afișa cum a votat – „Da”, „Nu” sau „Abținere”, precum și numărul total de voturi, numărul de voturi „Da”, numărul de voturi „Nu”, respectiv numărul de voturi „Abținere”.

De asemenea, sistemul complet conține un sistem de traducere simultană în 4 limbi, integrat, care conține: 50 de aparate de recepție wireless (fără fir), pentru invitați și 4 (patru) aparate de transmisie, pentru traducători precum și toate accesoriile necesare funcționării. Valoarea investiției este de aproximativ 192.000 de lei.

Articolul precedentSala de sport din Târnăveni a primit undă verde
Articolul următorPNL: „De astăzi, Târgu Mureșul este condus cu autoritatea Consiliului Local și nu din autobază”