De câteva luni, șoferii care tranzitează comuna Sânpaul din județul Mureș pe E60 se confruntă cu probleme majore. În anumite zile, timpii de așteptare în coloanele care se formează în zona podului din localitate sunt de câteva zeci de minute, iar cozile se întind uneori pe kilometri întregi.
Lucrările de reparații au început în iulie 2017, în ultimele trei luni fiind executate lucrări de decopertare a stratului asfaltic pe o bandă a drumului, în direcția de deplasare către Tîrgu Mureș.
De atunci, conform reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, lucrările s-au mutat la baza podului, pentru operațiunile de consolidare a structurii de rezistență.
În ciuda decopertării unei benzi de pe pod, în acest moment nu se lucrează la stratul asfaltic, situație care întinde la maxim nervii participanților la trafic. Aceștia sunt deciși să recurgă la măsuri de protest, ce au în vedere inclusiv blocarea Drumului European 60, până la remedierea situației.
Una dintre cauzele principale ale blocajelor din trafic se pare că sunt rosturile de dilatație rămase la nivelul structurii drumului, ce au pe anumite porțiuni ale podului peste 20 de centimetri. Șoferii acuză lipsa de interes a constructorului și a beneficiarului lucrării, afirmând că este pusă în pericol siguranța oamenilor, precum și starea tehnică a automobilelor.
Purtătorul de cuvânt al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, Robert Elekes, a declarat, în exclusivitate pentru www.realitateademures.ro că “durata de execuție a contractului este de 7 luni. Au început în luna iulie 2017, lucrarea fiind sistată în perioada iernii și reluată în mai 2018. Termenul de finalizare este sfârșitul lunii iulie 2018, dar este clar că nu vor putea termina și constructorului urmează să îi fie aplicate și penalități”.
Compania care lucrează la podul din Sânpaul este SC PHOENIX TRANSBAC SRL, iar beneficiar Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

Articolul precedentCo-președintele primului ONG înființat în România susține decizia lui Klaus Iohannis
Articolul următorÎnscrieri online pentru examenul de admitere la UMF Tîrgu Mureș